A fost dragoste la prima vedere

De mică am călătorit mult, dar când am pus piciorul pe acest  colț de paradis, am știut că a intrat în sufletul meu și acolo avea să rămână pentru totdeauna. De fiecare dată când mă întorc este ca și când l-aș fi descoperit pentru prima dată, atât de frumos, atât de hotărât să mă îndrăgostescă din ce în ce mai mult.

Imaginați-vă că nu există granițe, imaginați-vă o călătorie printr-un eden, o destinație extraordinară, o hartă plină de posibilități, o poveste grozavă scrisă în diferite locuri. Imaginați-vă  ceea ce este mai bun dintre cele trei state (Campenche, Quintana Roo, Yucatán) unite într-un singur scenariu: MAREA PENINSULĂ MAYANĂ. O experiență completă prin atracțiile turistice antice și naturale, vizitând orașe, plaje, ape turcoaz, cenote, biserici,vestigii arheologice mayase , peșteri, ferme, gastronomie bogată și multe altele.

Astăzi voi vorbi despre unele dintre cele mai frumoase PLAJE DIN RIVIERA MAYA.

De regulă, există iguane și coatis pe toate plajele din Riviera Maya.

Marea majoritate a hotelurilor sunt construite în junglă, respectând natura .

AKUMAL, Înot cu broaște țestoase

Între Tulúm și Playa del Carmen găsim orașul Akumal, această plajă este foarte specială, deoarece în apele sale turcoaz, transparente și calde, la câțiva pași (5-6 metri) de țărm, datorita barierei de corali, a doua din lume, dupa cea a Australiei,  avem posibilitatea de a putea înota si a face snorkeling cu broaștele țestoase și pești colorați. Este o plajă frumoasă, unde atunci când te saturi de înot, trebuie doar să ieși, să comanzi un mojito și să te odihnești la umbra unuia dintre mulții palmieri de acolo. Există, de asemenea, pisici de mare care sunt foarte pașnice. Pe această plajă putem găsi hoteluri bune all inclusive. Preferatul meu este Secrets Akumal, care provine dintr-un lanț hotelier american care pur si simple mă incăntă. Lângă această plajă putem găsi hotelul lanțului spaniol Gran Palladium, resort format din hotelurile Kantenah, Colonial și White Sand, care este foarte bun. De asemenea, un resort care îmi place mult în această zonă este Bahia Principe, format din hotelurile Coba, Tulum, Sian Ka’an și Akumal.

PLAJA XPU-HA

Aceasta este una dintre cele mai bune plaje din Caraibe . Apa este turcoaz și transparentă, plină de pești colorați. Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să se trezească devreme și sunteți găzduit în hotelul Catalonia Royal Tulum , vă sfătuiesc să vă treziți devreme și să vă bucurați de răsărit  în timp ce faceți o plimbare pe plaja însoțit de animale și păsări sălbatice. Este uimitor. Soarele roșu, sunetul blând al mării calme, mirosul sărat care te inundă, temperatura perfectă la prima oră dimineața, tu … și gândurile tale. Ce ai mai putea dori?

Catalonia Royal Tulum este un hotel doar pentru adulți.

De asemenea, foarte aproape este hotelul Barceló Maya Gran Resort , ideal pentru a merge cu copiii. Este un resort minunat, cu o plajă spectaculoasă, unde au acces doar cei care stau la hotel.

Înainte de ploaia tropicală

PLAJA MAROMA

Unii spun că este  una dintre cele mai frumoase plaje din lume și din motive întemeiate. Pe această plajă putem găsi hoteluri foarte bune precum Secrets Maroma Beach, Catalonia Playa Maroma și El Dorado Maroma by Karisma. Este o plajă de o mare frumusețe cu ape calme și placute.

PLAJA XCACEL-XCACELITO

O plajă de vis, unul dintre paradisurile cele mai bine conservate, un sanctuar pentru broaștele țestoase marine care ies să-și depună ouăle în fiecare an, și apoi oamenii care vor să participe, pentru prețul modest de 80 de pesos, pot participa la eliberarea broaștelor țestoase.

Este o rezervație naturală protejată din 1998. Aici nu există resorturi, nu există baruri pe plajă și natura este respectată. Aici turistul  ajunge cu greu și există multă liniște. Dacă vii dimineața, poți face fotografii fantastice, si te poti odihni in liniste, acompaniat doar de cantecul pasarilor si sunetul liniștit al valurilor, pentru că plaja este doar a ta. Aici exista si un cenote care momentan este inchis pentru turisti.

PLAJA RUINELOR TULUMULUI

Pentru a avea acces la această plajă trebuie să intrați în  spatiul arheologic Tulum.Dacă mergeți pe cont propriu, trebuie să  plătiți intrarea, care este de aproximativ 3 €. Merită pentru că puteți face două lucruri în același timp: faceți o plimbare prin ruinele mayașe și mergeți la una dintre cele mai impresionante plaje din lume. În foarte puține locuri veți putea face o baie în ape cristaline în timp ce observați  ruinele mayașe de pe vârful stâncilor . Acesta adaugă o notă de mister pe plajă. Dimineața este mult mai liberă.

Leave a comment