Este una dintre cele mai naturale, neatinse și fermecătoare insule dintre toate. Bijuteria familiei!

Aterizăm în La Palma, cunoscută sub numele de “La Isla Bonita”, o rezervație a biosferei plină de autenticitate și istorie ale cărei trasee nesfârșite ne conduc spre locuri care par să iasă dintr-o poveste. Ideal pentru a vă deconecta și a vă pierde în peisajul său, în pădurile și plajele sale incredibile, unde puteți petrece eternitatea.

Înainte de a începe să vizitați insula: recomandarea mea este că cel mai bun mod de a vă deplasa este cu mașina și, în plus, închirierea unuia și benzina sunt destul de ieftine. De asemenea, garantează libertatea de a vă deplasa cum și când doriți, precum și ritmul la care doriți să faceți vizita.


MERITĂ O VIZITĂ OBLIGATORIE DACĂ CĂLĂTORIȚI ÎN LA PALMA

SANTA CRUZ DE LA PALMA  , capitala sa, care se află într-un golf natural este un oraș vechi colonial foarte frumos.

Primul lucru care iese în evidență când ajungi în oraș sunt fațadele caselor, balcoanele sale tipice coloniale, din lemn, pline cu flori.

Un alt colț dintre cele mai frumoase ale capitalei este piața, considerată a fi cel mai bun complex în stil renascentist din Insulele Canare.

De asemenea, are câteva muzee, cum ar fi muzeul naval sau de arta contemporană, care pentru capitala, fiind atât de mică, este destul de completă, așa că nu puteți rata o vizită la Santa Cruz de la Palma.

PISCINELE NATURALE  “CHARCO AZUL” , sunt bazine naturale situate pe coasta San Andrés, un mic paradis cu ape cristaline printre roci vulcanice. În zonă au parcare, băi și un chioșc.

PLAJA NOGALES , este o plajă virgină și este considerată una dintre cele mai bune plaje de pe insulă. Este formată din nisip negru vulcanic, cu nuanțe ocazionale albastre și cenușii. Este înconjurată de o faleză din stâncă spectaculoasă și de Oceanul Atlantic.

Pentru a ajunge la această plajă trebuie să mergeți între 500m și 700m, de la parcare, de-a lungul unei cărări cu stânci și nisip negru roșiatic, plante verzi, valurile mării care se sparg pe stâncă și priveliști incredibile.

Dacă ceea ce căutați este liniște, relaxare și o apropiere de natură, o vizită pe această plajă merită.

ROQUE DE LOS MUCHACHOS , este cel mai înalt punct de pe insulă. Aici puteți face două lucruri: primul este să vizitați Observatorul Astrofizic (ORM), unul dintre cele mai mari complexe cu telescoape din lume (împreună cu cel din Hawaii). La Palma este unul dintre cele mai privilegiate locuri pentru observarea astronomică datorită cerului său întunecat și senin aproape tot timpul anului.

Al doilea lucru pe care îl puteți face în acestă zonă este să mergeți la punctul cel mai înalt de la  Roque de los Muchachos pentru a obține vederi de neimaginat. Acest loc merită vizitat.

PORIS DE CANDELARIA , un satuc pescăresc în interiorul unei peșteri lângă mare. Pare ceva ieșit dintr-o poveste.

Pentru a ajunge aici puteți merge cu mașina din orașul Tifaraje și urmariți  drumul care duce la mare. Când ajungeți la locul respectiv, există o mică parcare și pentru a ajunge în sătuc trebuie să mergeți cam 5 minute de-a lungul unei cărări frumoase.

Pescarii vin în acest loc și petrec weekendul pescuind într-o zonă liniștită  cu un peisaj de vis. Un alt lucru foarte curios despre acest sat este că, dacă te uiți la conturul tavanului peșterii de pe malul mării, acesta are aceeași formă ca și insula La Palma, impresionant nu?

PARCUL NATURAL LAS NIEVES – BOSQUE DE LOS TILOS   este una dintre cele mai importante păduri de lauri din arhipelagul Canarelor. Zona este ideală pentru o plimbare și oferă opțiuni bune de drumeții. Există 3 trasee de evidențiat: traseul cascadei Los Tilos, care este cea mai cunoscută și se termină la cascadă, așa cum sugerează și numele său, următorul este un traseu mai panoramic, iar ultimul este un traseu care merge mai departe în interiorul insulei, prin pădure. Pentru mai multe informații despre trasee și durata fiecăruia dintre ele, este mai bine să vizitați mai întâi Centrul de vizitatori Los Tilos, deoarece acolo vă vor oferi informațiile necesare pe lângă recomandările lor.

LAS SALINAS ȘI FARUL FUENCALIENTE este o zonă protejată situată în partea de sud a insulei. Acest site este unul dintre cele mai vizitate de pe insulă și atrage atenția datorită amestecului de culori din acest peisaj, rozului salin, albului sării, negrului stâncii, precum și albastrului Oceanul Atlantic.

Dacă vă place fotografia acest loc este ideal pentru o ședință bună de foto.

De asemenea, puteți mânca acolo, deoarece există restaurante și chioșcuri care oferă mâncăruri tipice din zonă, puteți viziona și apusul de soare de pe terasa restaurantului Las Salinas sau de la far.

Dacă vă plac mult traseele și drumețiile, în La Palma este ideal să faceți, deoarece are multe opțiuni pentru toate gusturile. Ultimul lucru pe care vreau să vi-l recomand, dacă aveți timp în vizita dvs. pe insulă, este să faceți CALEA VOLCANILOR . Este un traseu de aproximativ 25 km, care parcurge o mare parte a insulei, de la jumătatea de nord la sud, pe plaja Fuencaliente. Pe acest traseu vă veți bucura de priveliștile și peisajele  pe care le veți găsi de-a lungul acestuia.

Leave a comment