Ori de câte ori spunem Riviera Maya, ne vine în minte imaginea din cartea poștală tipică a plajelor paradisiace, a apelor transparente și turcoaz și a palmierilor, dar Riviera Maya este mult, mult mai mult decât atât. Este o cultură atractivă, o istorie antică, un loc plin de rămășițe arheologice. Aici vă puteți încânta toate simțurile, chiar și cele ale gustului, deoarece au o gastronomie delicioasă.

DACĂ ÎȚI PLACE ISTORIA

În zona Maya din  Quintana Roo  și  Yucatán  putem găsi mai multe piramide și  vestigii arheologice, cum ar  fi:

CHICHÉN-ITZÁ

Este unul dintre principalele situri arheologice din Peninsula Yucatan . Este un centru ceremonial cu o istorie impresionantă. Un vestigiu important al civilizației Maya, cu durata din anii 800-1100 d.Hr. Este un sit al Patrimoniului Mondial. Templul Kukulkán, situat în Chichén-Itzá, este recunoscut ca fiind una dintre cele șapte minuni ale lumii. Un studiu efectuat recent documentează că există modele de orientare care răspândesc cunoștințe astronomice deosebite despre orizontul poporului Maya.

De fiecare dată când merg în  Riviera Maya, mă întorc în acest loc, rezervănd serviicile aceluiași ghid care este Maya și se numește Luis, poreclit Pajarito, care are un mod de a povesti lucrurile și de a prezenta unghiuri și matematică și astrologie care te fac să te îndrăgostești de această civilizație. Nu ezitați să mă întrebați despre această persoană dacă decideți să vizitați acest loc, ceea ce pot spune că este o necesitate.

Sfat . Deși la prima vedere pare a fi mai scump, este recomandat să angajați o excursie cu un ghid, deoarece ceea ce are un ghid local este de neprețuit. Una este să mergi să vezi niște ruine și alta să-ți spună cum au jucat jocul cu mingea, cum au făcut sacrificii umane, cum au împodobit și îngrijit o fată frumoasă de la naștere până la momentul decis pentru ca apoi să se  arunce în gol încărcată de bijuterii pentru a rămâne înfipta în fundul unui cenote considerând acest lucru o onoare. Vă las un link pentru a putea vedea mai mult în ce constă o excursie. Există diferite tipuri.

Un alt sfat . Dacă doriți să cumpărați cadouri, acesta este locul în care puteți avea cele mai bune prețuri. Aici artizanii vin și își vând produsele direct fără a trece prin angrosiști ​​sau comercianți cu amănuntul. În plus, toate prețurile sunt negociate, dar să nu uităm că sunt lucruri de calitate, multe dintre ele lucrate manual și oamenii au muncit din greu pentru a le face. Haggle cu respect, vă rog.

COBÁ

Ruinele Coba sunt alte ruine care trebuie vizitate. Sunt la aproximativ 60 km de  Valladolid . Și din nou, vă recomand să mergeți cu un ghid, deoarece sunt povești foarte interesante pe care le puteți asculta și învăța de la un ghid bun. Călătoria este mai lungă decât în Chichén Itzá , așă că  pentru a face traseul, puteți alege să mergeți pe jos, să închiriați o bicicletă sau o limuzină. Limuzina este un fel de mașină pe care o persoană o pedalează și o transportă pe una sau două persoane.

Este recomandat să vă aduceți o încălțăminte bună, mai bine să fie de tip sportiv, deoarece pentru a merge și urca piramida aveți nevoie de un sprijin bun.

Piramida are o pantă foarte abruptă și este destul de periculos să urci și să cobori. Ținând cont de faptul că mayașii sunt „scurți”, adică de statură scurtă și strămoșii erau și mai scurți, treptele sunt destul de înguste. Atăt urcarea căt și coborărea trebuie făcutăi în zig-zag pentru a nu vă ameți,  și cu talpa piciorului pe lateral, nu din față, deoarece în multe locuri întregul picior nu se potrivește pe treaptă. Dacă nu sunteți atent, căderea poate fi fatală.

Dar merită să urcați, pentru că de sus aveți o priveliște frumoasă. A vedea întreaga junglă de la această înălțime este superb.

Pe lângă această  piramidă există și multe alte rămășițe, iar natura este absolut splendidă. Trebuie să fim precauți cu copacii, deoarece unii sunt periculoși la atingere și, de asemenea, trebuie să fii atent ca niciun șarpe să nu cadă peste tine. Nu vă îndepărtați de grup.

TULUM

Este un frumos sit arheologic situat pe vârful unei stânci care are vedere la o plajă paradisiacă care fascinează privirea. Puteți merge cu excursie sau, de asemenea, luând autobuzul. Trebuie doar să părăsiți hotelul și să mergeți în direcția Tulum . Autobuzul oprește oriunde este solicitat. De la Playa del Carmen la Tulum sunt aproximativ 60 km, de la capăt la cap, dar în funcție de hotelul în care stați, acesta poate fi mult mai aproape. Prețul său este de aproximativ 2-3 € de persoană.

Leave a comment